Navigatie

Edelsteen Index.

Edelstenen index. Chakra-sieraden.

Aarden.

Zwart Toermalijn.

Sleutelwoorden; Aarding, bescherming. Zet het skelet weer recht. Verdrijft negativiteit. Zwart toermalijn heeft een stabiliserend effect op de fysiek, mentale en spirituele bestaansniveaus en helpt om het fysiek en de subtiele lichamen in de aarde te verankeren.

Rookkwarts.

Sleutelwoorden; Alle begin, stabiliteit. Geeft het lichaam energie. Kalmeert de geest. Verbonden met het wortelchakra en heeft een opwekkend effect op het fysieke lichaam. Dit kristal vertraagt de gedachtestroom, kalmeert de geest en verzacht storende invloeden uit de buitenwereld.

Hematiet.

Sleutelwoorden; Verankering, aarding . geeft het lichaam energie. Verankert de levensenergie. Hematiet is verbonden met de wortelchakra, bevordert het zelfrespect en maakt krachtig en moedig. Het ijzergehalte ondersteunt het stromen van levensenergie rond de fysiek en subtiele lichamen.

Obsidiaan.

Sleutelwoorden; Reiniging, transformatie. Maakt vastzittende gevoelens los. Aardt lichaam en geest. Obsidiaan haalt obstakels weg om de diepste emoties toegankelijk te maken en te reinigen. Obsidiaan aardt en beschermt, is verbonden met het wortelchakra en met de kleinere chakra’s onder de voeten.

Jaspis.

Sleutelwoorden; Herstel, verankering. Stimuleert praktische zaken. Steunt probleemoplossend vermogen. Rode jaspis is de meest voorkomende soort en is verbonden met de wortelchakra. Alle soorten aarden, vooral de bruine en rode stenen, en stimuleren ons probleemoplossend vermogen.

Granaat.

Sleutelwoorden; Activering, stimulering. Bevordert de energiestroom. Verhoogt energieniveaus waardoor ze steun bieden bij het aanvragen van nieuwe projecten. Ze helpen ook ziekten te genezen waarbij kou en vocht een rol spelen, en doorbreken lusteloodheidpatronen.

Robijn.

Sleutelwoorden; Voeding, stabilisering. Geeft vertrouwen en geborgenheid. Stimuleert de levenslust. Robijn is verbonden met het hartchakra en bevordert gevoelens van zelfwaardering en zelfrespect. Robijn kan een positieve energie tussen mensen creëren en in stand houden.

Harmoniseren.

Carneool.

Sleutelwoorden; Herstel, verhoging van creativiteit. Verdrijft stress en trauma’s. Geeft lichte energie. Carneool is verbonden met het Sacralechakra. Het geeft zachte warmte en herstelt een stagnerende of geblokkeerde energiestroom. Carneool laat ook de in het lichaam vastzittende stress en trauma’s los en heelt verstoringen in de subtiele lagen. Carneool bevordert creativiteit en ontspanning.

Citrienkwarts.

Sleutelwoorden; Troost, vitalisering. Vergroot het vertrouwen. Activeert het intellect. Citrien is verbonden met het zonnevlechtchakra, stimuleert lichaam en geest, activeert het sacrale en wortelchakra, en helpt je daden te richten op het succes te boeken. Ook vergroot citrien kwarts het zelfrespect.

Calciet.

Sleutelwoorden; Verzachting, kalmering. Ontspant het lichaam. Brengt gedachten en emoties tot rust. Calciet die het moeiteloos stromen van de energie door het lichaam en de aura bevordert en zo spanning losmaakt.

Zonnesteen.

Sleutelwoorden; verwarming, stimulering. Stimuleert positiviteit. Bevordert creativiteit en vertrouwen. Zonnesteen is verbonden met het sacrale en hartchakra, hij geeft vertrouwen, vitaliteit en creativiteit, vooral wanneer je aan jezelf twijfelt of verdriet hebt, of gewoon wanneer je langere tijd behoefte hebt aan verwarmende steun.

Amber. Barnsteen

Sleutelwoorden; Verlevendiging, stimulans. Verhoogt het energieniveau. Kalmeert en concentreert de geest. Amber is verbonden met het hartchakra en verlicht zenuw en spijsverteringsklachten. Amber verscherpt de concentratie en helpt verward denken en fantaseren snel te doorbreken.

Pyriet.

Sleutelwoorden; Stimulering, reiniging. Verlicht zorgen. Beschermt tegen kwaad.  Pyriet is verbonden met de zon en het zonnevlecht en hartchakra. Hij geeft warme energie, verheldert de geest en verbetert het geheugen, de perceptie en besluitvaardigheid. Ook werkt pyriet licht aardend en is daarom zeer geschikt voor gevoelige zielen.

Omgaan met veranderingen.

Maansteen.

Sleutelwoorden; Emotioneel evenwicht, Intuïtie. Stabiliseert de lichaamsvloeistoffen. Laat spanning los. Maansteen is de traditionele Ayurvedische steen voor vrouwen. Maansteen belichaamt de energie van de Godin en de maan, en wordt geassocieerd met vruchtbaarheid, groei, de tijdcyclus, en de natuurlijke energie beweging. Het kristal werkt in op de lichaamsvloeistoffen en helpt spanningen losmaken.

Helder kwarts / Bergkristal.

Sleutelwoorden; Organisatie, verruiming. Activeert energie. Brengt helderheid. Ruim een 10de van aardkorst bestaat uit helder kwarts. De steen wordt door Sjamanen en genezers al duizenden jaren. Helder kwarts verscherpt het denken en de perceptie, ideale meditatiesteen. Ook vergroot het de energieën van andere stenen, versterkt het de aura en reinigt en activeert het energie.

Rozenkwarts.

Sleutelwoorden; Liefde, emotie. Lost problemen met eigenwaarde op. Maakt verdrongen gevoelens los. Rozenkwarts werkt vooral op het Hartchakra, maakt emotionele spanning los, onthult een negatief zelfbeeld of onverdraagzaamheid en toont de problemen die moeten worden opgelost. Rozenkwarts harmonieert en kalmeert overtollige energie.

De geest voeden.

Amethist.

Sleutelwoorden; Integratie, kalmering. Maakt algehele genezing mogelijk. Handhaaft evenwicht. Amethist stimuleert de zelfbeheersing en spiritualiteit. Brengt energie in evenwicht en is daarom een goede geneeskrachtige steen voor elke situatie. Amethist kalmeert emoties en overactief denken, en is dys heilzaam voor meditatie en slaap.

Labradoriet.

Sleutelwoorden;  Flexibiliteit, bescherming. Verhoogt lichaamsbewustzijn. Stimuleert nieuwe ideeën. Labradoriet helpt de eigen grenzen en energie te beschermen en is daarom nuttig in een relatie die energie slurpt of waarin emotioneel gemanipuleerd wordt. De steen maakt ons meer bewust van de grenzen van onze fysieke en subtiele lichamen en wanneer ze worden overschreden, dit geeft meer zekerheid en veiligheid.

Lapis lazuli.

Sleutelwoorden; waarheid, geheugen. Reinigt emoties. Activeert communicatie. Lapis lazuli brengt helderheid in elke situatie. Lapis lazuli is verbonden met het Voorhoofdchakra en is daarom een ideale steen voor meditatie; hij geeft inzicht en stimuleert de intuïtie. Lapis steunt alle vormen van communicatie en geeft ons de moed om de waarheid te spreken.

Sodaliet.

Sleutelwoorden; Meditatie, vrede. Stabiliseert de emoties. Verheldert de perceptie. Sodaliet brengt stilte in onze gedachten, zodat ons bewustzijn zich naar andere tijden, plaatsen en levens kan uitbreiden om subtiele informatie te vinden. Sodaliet kan een rijke fantasie kalmeren, constant gekwebbel in de geest bedaren en rust en tevredenheid brengen. Deze diepe rust helpt het lichaam om na perioden van stress of ziekte te herstellen.

Fluoriet.

Sleutelwoorden; coördinatie, innovatie. Ordent gedachteprocessen. Verankert ideeën. Fluoriet helpt de fysieke en mentale krachten te coördineren, versnelt het leer proces, schept orde en bewijst zijn nut bij iedere taak die om zorgvuldige planning of structurering vraagt.

In harmonie leven.

Turkoois.

Sleutelwoorden; Kracht, bescherming. Harmoniseert energie. Brengt alle lichaamssystemen in balans. Turkoois werkt vooral op het hart, de thymus en de keelchakra. Turkoois verzacht de emoties en harmoniseert verwarde gedachten. Turkoois kan ook worden gebruikt om fysieke vaardigheden en verbindingen met de geestenwereld te verbeteren.

Aventurijn.

Sleutelwoorden; Evenwicht, stabiliteit. Stimuleert een positieve visie. Versterkt kalmte. Alle aventurijnstenen helpen het lichaam ontspannen en bevorderen gevoelens van tevredenheid. Groen aventurijn werkt op het Hartchakra, harmoniseert en stabiliseert de emoties. De stabiliteit die het geeft, brengt heldere, rustige gedachten.

Jade.

Sleutelwoorden; Thuisvoelen, instinct. Stimuleert helingsprocessen. Schenkt stabiliteit. In de kristaltherapie wordt jade gebruikt om de nierfunctie te ondersteunen en de chi-energie in de nieren te stimuleren, die geassocieerd wordt met een lang leven en het handhaven en ondersteunen van alle zelfhelende processen. Jade bevordert een gevoel voor traditie en verbondenheid met de voorouders.

Blauw veteragaat.

Sleutelwoorden; Troost, zachte verkoeling. Brengt vrede. Voedt lichaam en geest. De licht zachte tinten van blauw veteragaat werken diep verzachtend en brengen rust en vrede in alle niveaus van het zelf. Dit vredige effect helpt om opgehoopte energie te verspreiden, bevordert ontspanning en schuift de actuele problemen naar de achtergrond. Blauw veteragaat verzacht emotionele wonden en gevoelens van vervreemding, het maakt bereid de wereld te verkennen. Werkt vooral op het keelchakra.

Aquamarijn.

Sleutelwoorden; Verkoeling, verheldering. Activeert positieve energie. Stimuleert ideeënstroom. Aquamarijn heeft vlakken met evenwichtig lijnen, wat erop duidt dat de steen snel energie transporteert en blokkades oplost. Aquamarijn werkt in op het immuunsysteem om de afweer van het lichaam te versterken. Ruimt negatieve emoties op en brengt optimisme. Aquamarijn richt inspiratie op praktische doelen en inspireert mensen die te weinig moed en zelfvertrouwen hebben. Traditioneel werd aquamarijn op reis gedragen als talisman. Werkt vooral op het keel en voorhoofdchakra,  (3de oog.)

Amazoniet.

Sleutelwoorden; Stimulering, losmaken. Vergemakkelijkt persoonlijke expressie. Bevordert communicatie. Amazoniet wordt geassocieerd met bescherming en met onze banden met mensen en gebeurtenissen uit het verleden; ook kan amazoniet worden gebruikt om het geheugen en psychische vaardigheden te vergroten. Amazoniet werkt vooral op het keelchakra om vastzittende emoties los te maken en de communicatie te ondersteunen.

Malachiet / Azuriet.

Sleutelwoorden; Bescherming, omvorming. Verlicht pijn. Vergroot potentieel. Malachiet verzacht fysieke pijn. Het is een beschermende steen die het lichaam vooral behulpzaam is bij milieuvervuilende stoffen. Zowel azuriet als malachiet brengen spanningen naar boven om ze los te laten. Dan komt energie vrij die ingezet kan worden om het persoonlijke potentieel te ontwikkelen. Malachiet is verbonden met het Hartchakra.

Emotioneel welzijn & spirituele vorderingen.

Tijgeroog.

Tijgeroog stimuleert energiebeweging en vriendelijkheid. Ondersteunt praktische activiteiten. Vergroot het vertrouwen en heldere gedachten. Tijgeroog is een beschermende steen die vroeger als talisman werd gedragen om kwade wensen en vervloekingen te weren. Tijgeroog combineert de aarde-energie met de energieën van de zon om een hoge viberende staat te wekken die toch geaard is en de spirituele energieën naar de aarde trekt. Schept evenwicht in de lagers chakra’s en stimuleert het opstijgen van energie.

Chrysopraas.

Chrysopraas is een van de beste stenen voor een rustige slaap. Reinigt, kalmeert en stimuleert de creativiteit. Chrysoprass bevordert hoop en bezorgt je persoonlijk inzicht. Het roept niet alleen een diepe meditatieve toestand op, maar haalt ook talenten boven tafel en stimuleert de creativiteit. Chrysoprass geeft energie aan het hart en sacralechakra.

Prehniet.

Prehniet brengt een zachte daadkracht teweeg om de onjuiste grenzen van tijd, ruimte, geest en geloof op te lossen. Geeft rust, verzacht, stelt gerust, verlicht zorgen en angst. Versterkt psychische vaardigheden. De steen van onvoorwaardelijke liefde en het kristal dat de genezer geneest. Naar verluidt legt het verbinding met de aartsengel Rafael . Prehniet versterkt de spirituele groei.

Moldaviet.

Moldaviet heeft levendige energie dat breidt zich uit naar andere kristallen, vergroot het bewustzijn, ontwikkelt spiritualiteit.

Mosagaat.

Mosagaat verfrist en opent, helpt te ontspannen, remmingen los te laten en de stroom positieve energie te vergroten.

Chrysocolla.

Chrysocolla - Symbol of beauty, love and harmony. Supports letting go, surrendering pain and worry to universal love. Helps release grief, sadness and fear from the emotional body and aids the entrance of joy, certainty and peace.

Chrysocolla.

Chrysocolla is een rustige en ondersteunende steen. Het kan u helpen op serene wijze situaties te accepteren die voortdurend veranderen en grote innerlijke kracht opwekken. Vergemakkelijkt emotionele uitingen, verbetert meditaties en communicatieve vaardigheden, verhoogt de creativiteit. Chrysocolla in huis verwijdert allerlei soorten negatieve energieën. Kalmeert en reinigt alle chakra’s geeft ze nieuwe energie en brengt ze op een lijn met het Goddelijke. Chrysocolla heeft positieve werking op  Zonnevlechtchakra, hartchakra, keelchakra en 3de oog chakra.

Angeliet.

Angeliet verzacht, brengt tot rust, brengt vrede en vermindert stress. De steen van “bewustzijn”, het staat voor vrede en broederschap. Angeliet maakt bewust contact met het rijk der engelen. Angeliet is een krachtige steen voor genezers. Kan gebruikt worden om subtiele communicatie te verbeteren.

Apatiet.

Geeft structuur, flexibiliteit en kracht, organiseert de energieën. Apatiet ontwikkelt psychische gaven en spirituele afstemming, verdiept meditatie en draagt bij aan communicatie en zelfexpressie op alle niveaus.

Ametrien.

Amethist met vlakken goudkleurig citrien dat meestal voorkomt als transparante, getrommelde steen. De combinatie is uitstekend om het mentale evenwicht, kalmte, helderheid en rationaliteit te handhaven. Ametrien vermindert nerveuze spanning en angst, verbindt het fysieke gebied met hoger bewustzijn. Ametrien opent het 3de oog.

Prasioliet.

Prasioliet transformeert subtiele niveaus, zodat ze begrepen kunnen worden. Geeft empathie en begrijp aan transpersoneel bewustzijn.

Melkkwarts.

Melkkwarts heeft de zelfde eigenschappen als helder kwarts, maar zachter en meer verzachtende. Ontspant, kalmeert en reinigt.

Toermalijn kwarts.

Helder kwarts verweven met toermalijn, meestal zwart toermalijn. Een ideale combinatie om het lichaam en de aura te versterken en ze te beschermen tegen negativiteit uit de omgeving. Aardt, reinigt en integreert.  Toermalijn aardt spirituele energie, reinigt en balanceert alle chakra’s en vormt een beschermende schild om het lichaam. Toermalijn is een Sjamaansteen die tijdens rituelen bescherming biedt.

Koraal.

De waardevolste koraal is rood of roze. Steunt fysieke stricturen, stimuleert moed en kracht.

Agaat.

Agaat heeft de kracht om yin en yang te harmoniseren, de positieve en negatieve krachten die het universum instandhouden. De steen, met zijn kalmerende werking, werkt landzaam maar geeft veel kracht. De vele lagen kunnen verborgen informatie aan de licht brengen. Agaten versterken de geesteliijke functie door een betere concentratie en betere analytische vermogens. De liefde van agaat voor oprechtheid moedigt het spreken van de waarheid aan. Agaten met heldere kristallen kunnen herinneringen stimuleren. Agaat stabiliseert de aura en elimeneert en transformeert negatieve energieen.

Abalone / Paua.

Een schelp met dezelfde oorsprong als parel of parelmoer, met meer kleuren en een fraai kleurenspel. Abalone steunt emotionele stabiliteit, flexibiliteit, creativiteit en artistieke expressie. Een abalone schelp wordt vaak gebruikt om witte salie in te branden om ruimtes te verzuiveren.

Parel.

Parels brengen emoties in balans, vergroot flexibiliteit en tolerantie.

 

Bronnen;  De kristallen gids, Judy Hall. Gezond met kristallen, Simon & Sue Lilly.             Crystal chakra healing, Philip Permutt. Healing crystals, Cassandra Eason’s.

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2017 - 2018 Chakra Sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.